Pas

Når du skal have nyt pas, skal du udfylde den digitale ansøgning, bestille tid og betale for passet. Herefter er du klar til at møde op i Borgerservice.

Udgivet fredag den 23. juni 2023 kl. 11.19.29

Dansk Pas

MØD PERSONLIGT OP I BORGERSERVICE

 • Hvis du skal ansøge om eller forny dit pas, skal du møde personligt op i et af vores Borgerservicecentre. Det gælder også for børn, når de skal have pas.
 • Borgerservice kan tage et digitalt pasfoto. Prisen er 125 kr. Du skal være opmærksom på, at du ikke vil få et foto med hjem.
 • Vi kan ikke tage pasfoto af børn under 3 år.

Tidsbestilling

 • Det er obligatorisk at bestille tid i Borgerservice
 • Du skal først vælge kategorien, derefter kan du vælge hvilken Borgerservice du ønsker at møde op i og til sidst vælger du et tidspunkt.

Når du som voksen skal have lavet pas til dig selv, skal du huske at tage dette med i Borgerservice: 

 • Dit gamle pas.
  I tilfælde, hvor du ikke kan fremvise et gyldigt eller udløbet pas ved ansøgning, eller fremvise passet i ødelagt stand i forbindelse med ansøgning om fornyelse af pas eller udstedelse af nyt pas i gyldighedsperioden, fordobles prisen for passet.
 • Hvis du ikke har et pas, skal du huske at medbringe anden legitimation. Det kan være:
  • Andet billede-ID, for eksempel kørekort
  • 2 andre ID-former samtidigt: Sundhedskort, legitimationskort og dåbs-eller navneattest

Vær opmærksom på, at der skal et nyt foto i det nye pas. Fotoet skal leve op til Politiets retningslinjer for pasfoto. Se evt. også afsnittet "Foto".

Alle børn skal have deres eget pas

Når du skal have pas til et barn, skal du være opmærksom på:

 • Barnet skal med i Borgerservice, når du bestiller/fornyer dets pas
 • Du skal huske barnets gamle pas.
  I tilfælde hvor du ikke kan fremvise et gyldigt eller udløbet pas ved ansøgning, eller fremvises passet i ødelagt stand i forbindelse med ansøgning om fornyelse af pas eller udstedelse af nyt pas i gyldighedsperioden, fordobles prisen for passet.
 • Hvis barnet ikke har haft pas før, skal du huske original navne-/dåbsattest
 • Barnet skal have fået sit navn (navngivning) senest dagen før, du bestiller pas til barnet.

Husk, at der skal et nyt foto i det nye pas. Fotoet skal leve op til Politiets retningslinjer for pasfoto. Se evt. også afsnittet "Foto".

 

Pas til barnet, når I har fælles forældremyndighed

Hvis I har fælles forældremyndighed over barnet, skal I være opmærksomme på følgende:

 • Begge forældre skal underskrive ansøgningen om pas til barnet.
 • Begge forældre behøver ikke at møde op, så længe den ene forælder har fået en samtykkeerklæring fra den anden. I kan udfylde digital samtykkeerklæringen her
  Samtykkeerklæringen skal også være udfyldt, hvis forældrene bor sammen, og hvis barnet har haft pas før.
 • Den forældre, som møder op med barnet, skal kunne vise legitimation, fx pas, kørekort eller sygesikringsbevis (sundhedskort)

Pas til barnet, hvis du har forældremyndighed alene

Hvis du har forældremyndighed alene, kan Borgerservice kræve at se ekstra dokumentation. I sager, hvor forældremyndigheden er afgjort ved resolution eller dom, skal I altid vise dokumentation.

Vi anbefaler, at du tager eventuel dokumentation med.

Der skal et nyt foto i det nye pas.

Voksne og større børn, der bestiller nyt pas, kan få taget et foto i Borgerservice. Fotoet koster 125 kr. ud over passets pris. Fotoet er digitalt, og du kan ikke få det med hjem. 

Borgerservice anbefaler, at mindre børn (under 5 år) bliver fotograferet hos en fotograf. Borgerservice tager ikke foto af børn under 2 år.

Billedet skal leve op til Politiets retningslinjer for pasfoto.

I Borgerservice kan du betale med Dankort, Visa, MobilePay, VPAY, JCB, VISA Electron, MasterCard, Maestro og American Express eller med kontanter.

Du kan også betale for et pas hjemmefra. Det gør du samtidigt med, at du udfylder den digitale pasansøgning. Betalingen kan kun ske med Dankort.

Pengene reserveres og trækkes først fra din konto den dag, hvor vi bestiller dit pas i Borgerservice. Fortryder du din pasansøgning, vil din ansøgning, samt betalingsreservation blive slettet efter 30 dage.

Se priser for pas
Skole
Forløb
Det med småt

Bliver I forhindret, så bedes I følge udbydernes regler for afbud. Hvis I ikke overholder reglerne eller udebliver fra et booket forløb, skal I selv betale det fulde beløb.

Du kan læse om retningslinjerne for de gratis forløb på denne side

Databeskyttelse
asdfasdf asdf asdf asdfwdf asdfwdf
dfasdf sadf     sdf
        asdf